Q & A en MEDISCHE INDEX

Op deze pagina vindt u antwoord op uw vragen over de Body-Vital Check.

Voor wie is de test?

De Body-Vital Check Test is voor iedereen die wil weten hoe het met de gezondheid is. Iedereen weet wel dat gezond leven ziekte kan voorkomen. Echter, wat is nu werkelijk het effect van uw leefstijl op uw huidige gezondheid? De test kan bij iedereen boven de 16 jaar worden gedaan.

Waarom de Body-Vital Check Test laten doen?

Of u wel of niet sport, wel of niet gezond leeft, de test laat u zien hoe u ervoor staat. Op basis van de uitslagen en adviezen kunt u gericht verbeteringen inbouwen. Het is een gegeven dat een gezond lichaam bijdraagt aan een comfortabel leven.

Is de Body-Vital Check Test veilig?

De test is volledig veilig. De Body-Vital-Check wordt uitgevoerd door daartoe opgeleide/getrainde mensen. Deze is gespecialiseerd in het uitvoeren van de Body-Vital Check Test. Tijdens de test worden geen “invasieve” testen gedaan. Het zijn reguliere testen die worden uitgevoerd met betrouwbare en veilige apparatuur die u ook bij huisartsen praktijken vindt. De fitness test bestaat uit een oefening waarbij u gedurende 5 minuten afwisselend moet zitten en staan. U hoeft dus ook niet over een goede conditie te beschikken om de test te kunnen doen. De specifieke sporttest wordt uitgevoerd aan de hand van een aantal squats (kniebuigingen) binnen een bepaald tijdsbestek. De vitaliteitstest wordt uitgevoerd aan de hand van sta-zit oefeningen en is heel laagdrempelig, maar daarom niet minder effectief!

Wat als ik ziek ben op de dag van de Body-Vital Check Test?

Wanneer u ziek bent heeft het geen zin de Body-Vital Check Test uit te voeren aangezien dit de uitslagen beinvloed. Wanneer u ziek bent vragen wij u om ons zo vroeg mogelijk ons te berichten zodat wij hiermee rekening kunnen houden in de planning. U houdt uiteraard het recht op de Body-Vital Check en kunt een nieuwe afspraak inplannen.

Wordt de Body-Vital Check Test vergoed?

Voor particulieren niet! Voor bedrijven is de BVC-TEST fiscaal aftrekbaar.

Elders heb ik goedkopere testen gezien. Wat is het verschil?

Het verschil tussen de Body-Vital Check Test en andere vormen van testen die aangeboden worden is dat de Body-Vital Check Test veel uitgebreider is, een beter inzicht geeft in gezondheid op alle gezondheidsgebieden.

Waar kan ik de Body-Vital Check Test doen?

Wij zijn sterk aan het uitbreiden in het aantal locaties waar u de test kunt laten afnemen. Neem contact met ons op voor de dichtstbijzijnde locatie.

Hoe kan ik Body-Vital Check Locatie worden?

Wij hebben diverse interessante business modellen waarbinnen u zelf Body-Vital Check Locatie kunt worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Waarom is de Body-Vital Check test interessant voor werkgevers?

Het zou voor de werkgever erg aantrekkelijk erg aantrekkelijk moeten zijn om binnen de organisatie periodiek de gezondheid van de medewerkers te laten meten. Enerzijds omdat een bevestiging van gezondheid voor de medewerker stimulerend en motiverend werkt. Onderzoek heeft aangetoond dat iemand die zich gezond voelt en dat ook bevestigd ziet door een onafhankelijke test, nog meer gemotiveerd raakt en daarmee beter/meer gaat produceren. Anderzijds geeft periodiek gezondheidsonderzoek inzicht in de gezondheidsrisico’s van de medewerkers hetgeen bewustwording teweeg brengt met betrekking tot de gevolgen van de huidige leefstijl. Deze medewerkers zullen zich, door de confrontatie bewust geworden van de risico’s, gaan inzetten om een volgende periodieke test beter te scoren. In het slechtst denkbare geval krijgt de medewerker inzicht in geconstateerde gezondheidsproblemen waarvoor vervolg-onderzoek of -behandeling noodzakelijk is. Ook in deze situatie werkt het vroegtijdig constateren en behandelen van gezondheidsproblemen positief voor de organisatie.Misschien wel het meest interessante deel voor de werkgever is het genereren van management-informatie. De uit de testen verkregen data wordt geaggregeerd naar het niveau van organisatieonderdelen waarbij werk gerelateerde problematiek kan worden gesignaleerd. (Bijvoorbeeld: Verhoogde fysieke stress op afdeling productie, verhoogde mentale stress op afdeling debiteurenbeheer etc.).

Als ik ontevreden ben over de Body-Vital Check Test?

Wij willen niet dat mensen ontevreden zijn over de Body-Vital Check Test. Tot op heden hebben wij ook nog geen ontevreden klanten maar het kan natuurlijk voorkomen dat u ontevreden bent. In dat geval kunt u een klacht indienen en zullen wij deze serieus behandelen. Hiertoe kunt u een e-mail sturen of ons bellen.

Medische Index

Zie hieronder verwijzingen naar de Engelstalige PDF bestanden

1 Health and Stress Assessment

2 Autonomic Balance Analysis

3 HRV and Stress

4 Mental and Physical Demands

5 Pulse Wave Velocity Analysis

6 ECG Analysis

7 Publications connected with Qathlete

8 Cardiovascular Fitness Test

9 Stress Reaction and Recovery